Utbildning som leder till jobb
Martin Rusners jobb är att förbereda organisationer för risker och kriser. Att rusta dem för det okända. Utbildningen och verktygen fick han på Försvarshögskolan.
Tydlig profil inom säkerhet och försvar
– Lärosätet erbjuder spetsutbildningar för dig som vill jobba med krishantering och säkerhets- och försvarsfrågor. Jag gillade också kombinationen av höga förväntningar på studenterna samtidigt som lärarna och experterna var väldigt tillgängliga för frågor och diskussioner. Man blir väldigt motiverad att prestera i en sådan miljö, berättar Martin Rusner, som läste statsvetenskap, ledarskap under påfrestande förhållanden och underrättelseanalys under sin tid på Försvarshögskolan.
Vad jobbar du med idag?
– Jag är nordisk affärsutvecklingschef för försvars- och blåljussektorn på 4C Strategies, ett internationellt konsultföretag som hjälper organisationer att förebygga och hantera risker och kriser. Min utbildning var utan tvekan en förutsättning för att jag skulle få jobbet och klara av de utmaningar jag ställs inför.
Hur ser arbetsmarknaden ut efter studier på Försvarshögskolan?
– Fler och fler företag, myndigheter och organisationer förstår idag att krisberedskap och ett systematiskt risk- och kontinuitetsarbete verkligen ger effekt i den operativa verksamheten. Så det finns absolut ett ökat behov av personer med kompetens inom försvars- och säkerhetsfrågor.
Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka till Försvarshögskolan?
– Tveka inte! Min åsikt är att Försvarshögskolan är ett av landets bästa lärosäten. Vill du jobba på den försvars- och säkerhetspolitiska arenan finns det inga bättre utbildningar.
Sidinformation
- Publicerad:
- 2018-02-12
- Senast uppdaterad:
- 2021-11-03