Spel och övningar på officersprogrammen
På officersprogrammen ingår flera ledarskaps- och krigsspelsövningar inom ämnena krigsvetenskap och ledarskap och ledning. Häng med under en dag på Officersprogrammets krigsspel Vårflod eller på den civil-militära internationella stabsövningen Viking 22.
På Officersprogrammet och det Högre officersprogrammet utgör spel en betydande del av undervisningen. Krigsspel är en metod som tillåter utbildning och träning inom många olika militära områden, så som taktik, ledning och förmågeutveckling. De spel som används är ofta olika typer av kartspel, både analoga och digitala, där enheter på en karta visar en militär lägesbild.
Undervisning baserad på krigsspel
Genom att använda krigsspel kan studenter vid Försvarshögskolan lära sig att planera och genomföra militära operationer på marken, i luften och på havet.
Reportage: Krigsspel på OP och HOP
”Den största utmaningen är att få informationsflödet att fungera”
I Viking 22 deltog över 2 000 deltagare i fem olika länder. Målet med övningen var att träna på olika typer av samverkan mellan civila och militära aktörer.
Krigsspelet Vårflod: Angreppskrig på Finland och Sverige
Krigsspelet Vårflod är en övning på Officersprogrammets avslutande kurs. När krigsspelet startar är det fred, men snart syns fientliga luftvärnsfregatter i Nordsjön...
Teori blir verklighet i unika stressövningar
Från höga höjder till djupt vatten, från fysiska utmaningar till tidspressade uppgifter. Under två heldagar får kadetterna på Officersprogrammet genomgå ett antal olika stressövningar för at...
Svensk-finsk samövning i Natos stabsmetodik
Följ med bakom kulisserna på Tejo 23 – Training Event Joint Operations – som innebär två veckors samövning för våra officerare vid Högre officersprogrammet och deras finska motsvarigheter.